Internationale organisatie biedt hulp voor uitvoering Cultuur Forum

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is menens om tegen het eind van het jaar een forum voor en over de cultuurindustrie in Suriname te organiseren. Het Directoraat Cultuur heeft een voortrekkersrol in deze. De Caribbean Export Development Agency (CEDA) heeft interesse getoond in dit evenement. Een bezoekende delegatie onder leiding van manager Damie Sinanan bood hulp aan in de organisatie en de uitvoering van het evenement, zowel technisch als financieel.

Volgens Shefferon Kartowikromo, adviseur Buitenlandse Betrekkingen minOWC, is alle input welkom. De organisatie zit nog in een voorbereidingsfase. Er zullen consultaties met het veld worden gehouden, over hoe het forum inhoudelijk eruit moet zien. Bovendien wil het ministerie kleine- en middelgrote ondernemingen duurzaam maken, zodat zij ten volle voordelen kunnen trekken uit het forum.

Sinanan deed hieromtrent enkele voorstellen van projecten, die zij op andere eilanden al hebben uitgevoerd. Het meest recente project was om van inheemse- en binnenlandse muziekkanten fulltime musici te maken. Fashion incubator is een dergelijk programma, dat trainingen ter beschikking stelt voor modeontwerpers in onder meer marketing en ontwerpen.

Verdere afspraken zullen worden gemaakt wanneer Cultuurdirecteur Roseline Daan terug is van haar werkbezoek. Dan zullen er concrete afspraken worden gemaakt.

Tijdens het bezoek van de Surinaamse regeringsdelegatie aan Barbados in de periode 6 – 11 april 2022, is een bezoek gebracht aan de CEDA. Er is toen afgesproken dat er een delegatie vanuit het eiland naar Suriname zal afreizen voor een tegenbezoek.

De CEDA biedt technische- en financiële assistentie aan ondernemingen uit de Cariforum-lidlanden om zich te versterken en te upgraden, zodat zij kunnen competen op de regionale- en internationale markten.

Scroll to Top