Albino’s hebben ook recht op kwaliteitsvol onderwijs

“Laat niemand je pesten of discrimineren,” is de boodschap van mw. Josephine Doerasim-Wongsodikromo, hoofd van de afdeling Begeleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in verband met de Internationale Dag van het Albinisme, op maandag 13 juni 2022. Op de OS Mastklimmenstraat is Gevinlha Mahes in de bloemetjes gezet door het Nationaal Albino’s Platform Suriname (NAPS). Namens de departementsleiding feliciteerde mw. Doerasim-Wongsodikromo de Albino’s met deze bijzondere dag.

“Jullie hebben ook recht op kwaliteitsvol onderwijs en moeten aangemoedigd worden om naar school te gaan en jullie talenten te ontwikkelen. Elk kind is uniek, speciaal en a Very Important Person,” hield de vertegenwoordiger van het MinOWC de aanwezigen voor.

Schoolleider Nesta Liliendal vindt het fijn dat de organisatie aandacht schenkt aan de Albino’s op school. “Deze kinderen hebben net als alle anderen recht op een gelijkwaardige behandeling.” Ook namens de school mocht Gevinlha een presentje in ontvangst nemen.

Ronald Baina, ondervoorzitter van het NAPS, gaf de kinderen van OS Mastklimmenstraat als boodschap mee om samen te spelen met Albino’s, omdat ze ook normale kinderen zijn.

Op 13 juni wordt de Internationale Dag van he Albinisme herdacht. Het thema dit jaar is: “Mens als u.”

Scroll to Top