Kennismakingsbezoek Ambassadeur VS

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, zijne excellentie dhr. Robert Faucher heeft op Maandag 13 maart 2023een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, mevr. Marie Levens. De directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs en Directeur Internationale betrekkingen mevr. Daniela Rosario zaten ook aan tijdens dit bezoek.

Bij deze gelegenheid haf dhr. Faucher aan dat hij los van andere belangrijke zaken die op zijn agenda staan om afgewerkt te worden, hij zich extra wil inzetten voor uitwisselingsprojecten tussen Suriname en Amerika. Naast het bevorderen van de educatie wil hij ook programma’s gaan draaien met het ministerie waarbij de bewustwording van climate change en recycling in het onderwijs worden geïmplementeerd. Ook wil hij zich sterk gaan maken voor Surinaamse studenten die in Amerika studeren om na hun studie makkelijkere aansluitingen kunnen vinden om hun bijdrage te leveren aan de opbouw van Suriname.

Zowel de minister, staf en de ambassadeur waren ingenomen met dit bezoek. Alhoewel Levens binnenkort zal afzwaaien als minister, garandeerde zij de ambassadeur dat zij binnenkort zal afzwaaien haar opvolger samen met de rest van de staf, hun volle medewerking zullen verlenen bij het ondersteunen van de programma’s/ projecten die de komende tijd met de nieuwe Ambassadeur uitgevoerd zullen worden.

Scroll to Top