Kelder DNA-gebouw zal historische voorwerpen tentoonstellen

Het gebouw van de Nationale Assemblee op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is officieel in gebruik genomen. De ceremoniële sleuteloverhandiging aan de DNA-voorzitter, Marinus Bee, had de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens op 14 april 2022 gedaan. De herbouw van het pand is gedaan binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Minister Levens vertelde dat er tijdens de herbouw honderden voorwerpen met een geschiedkundige waarde zijn gevonden. Die worden in de kelder van het gebouw geëtaleerd. Er zullen regelmatig tentoonstellingen gehouden worden voor het publiek. Ook studenten zullen de toestemming krijgen om de voorwerpen te kunnen bezichtigen. ‘Ze leren het proces van de geschiedenis naar de voorwerpen die wij nu gebruiken. En in het nieuwe onderwijssysteem mogen ze dromen over hoe het in de toekomst eruit zal zien. Zonder het verleden kunnen we de toekomst niet ontwikkelen’.

Minister Marie Levens tijdens haar toespraak bij de officiële ingebruikname van het DNA-gebouw.
Scroll to Top