Minister Levens ontvangt boek ‘De Tragiek van de Binnenlandse Oorlog’

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is in de vernieuwingsfase ook bezig om de geschiedenis van de basis- en de middelbare school te herschrijven, waarbij ook de recente geschiedenis van Suriname wordt opgenomen. Daarom is minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) enorm ingenomen met het bezoek van pater Antonius te Dorsthorst, meer bekend als pater Toon.

Pater Toon heeft op 22 maart 2022 het boek ‘De tragiek van de Binnenlandse Oorlog (Suriname 1986-1992) overhandigd aan de minister. Het boek bevat informatie over de Binnenlandse Oorlog. Met het schrijven en overhandigen van dit boek wenst de auteur dat de jeugd meer te weten komt over de Binnenlandse Oorlog.

Minister Levens vindt het fijn dat er auteurs zijn, die schrijven over deze donkere periode van Suriname en zal het boek doornemen. De minister hoopt dat studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) met de informatie die in het boek is opgenomen vervolgstudies zullen doen.

De overhandiging van het boek vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie.

Gerelateerde Artikelen

Heeft u een vraag? Maak dan contact met ons!