Holland Baroque orkest en School voor Jong Talent Suriname treden op voor minister Levens en staf

De School voor Jong talent Suriname heeft onlangs samen met de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag Jong KC en het Holland Baroque orkest opgetreden voor minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en haar staf. De leerlingen hebben samen met twee oud-leerlingen van de Kathedrale Koorschool Suriname, Arturo den Hartog en Lucretia Starke, enkele liederen ten gehore gebracht met begeleiding van het orkest. Vooral het lied ‘Lolo mi boto’ viel enorm in de smaak en is dan ook tweemaal voorgedragen.

De opvoering was bedoeld om de bewindsvrouw een levend voorbeeld te geven van hoe de School voor Jong Talent bijdraagt aan het ontwikkelen van de talenten van Surinaamse kinderen.

Albert Arens, directeur van de School voor Jong Talent Suriname, heeft tijdens de presentatie een beroep gedaan op de minister om drie talentscholen op te zetten, zodat het Surinaamse kind de mogelijkheid krijgt om zijn talent op het gebied van zang, dans en sport te ontwikkelen.

De directeur legde daarbij de nadruk op talentgericht onderwijs. Bij talentgericht onderwijs wordt het talent van het kind gekoppeld aan activerend onderwijs. De leerling is eigenaar van het eigen leerproces en de leerkracht stuurt vanuit een rijke kennis de groei van de leerling bij. Op die manier kunnen de leerlingen meer uit zichzelf halen en zo hun talenten ontplooien. Dit zorgt voor betere schoolprestaties. De opvoering vond plaats in het Cenasu-gebouw aan de Dr. S. Kaffiluddistraat en was via livestream te volgen. De opname is terug te zien op de YouTube-pagina van Skoro TV: https://youtu.be/0tXWGx7AnqY

Scroll to Top