Minister Levens blij met gerenoveerde lokalen Hendrikschool

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft de ingebruikname van de gerenoveerde lokalen van de Hendrikschool bijgewoond. De minister is zelf leerling geweest van deze school. De bewindsvrouw vindt dat scholieren de geschiedenis van de verschillende gebouwen in het centrum van Paramaribo kennen.

“Als je zo wandelt in de stad en nog geen onderwerp hebt voor je scriptie, ga dan na wat de gebouwen hebben betekend in de geschiedenis van Suriname. Kijk ook wat de Hendrikschool heeft betekend in de geschiedenis van Suriname,” hield de minister de leerlingen voor. Minister Levens sprak van een public-private partnership. De gerenoveerde lokalen zijn op donderdag 7 juli 2022 in gebruik genomen, dankzij sponsering van Digicel Suriname. 

President Chandrikapersad Santokhi die ook aanwezig was, gaf aan dat de Hendrikschool één van de oudste scholen in Suriname is. Verder zei hij dat deze school vele bekende Surinamers heeft voortgebracht. Hij noemde onder andere de eerste president van Suriname, Johan Ferrier, de internationaal bekende kunstenaar Erwien de Vries en de vrouwelijke dokter Sophie Redmond. Het gebouw van de Hendrikschool staat sinds 2002 ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. 

Zowel minister Levens als president Santokhi drukten de leerlingen op het hart om te excelleren.

De telecomprovider heeft de school als verrassing 10 computers en gratis internet voor de komende twee jaren aangeboden. De bedoeling is om andere bedrijven te inspireren ook hun bijdrage te leveren aan de toekomst van Suriname.

De leerlingen, leerkrachten, president Santokhi en onderwijsminister Levens, zijn Digicel heel dankbaar.

Scroll to Top