Bezoek minister OWC aan beroepenbeurs ‘Denki Yu Tamara’

Gister vrijdag 12 mei, werd door de Multinational Rosebel Gold Mines een beroepenbeurs georganiseerd. De naam van deze beroepenbeurs was ‘Denki Yu Tamara’ en werd gehouden te Brokopondo. Diverse scholen van Brokopondo zoals O.S. Victoria, Mulo Brokopondo, LBO Brokopondo en O.S. Brownsweg werden geïnformeerd over de beroepsmogelijkheden bij zowel lokale ondernemingen als overheidsinstanties. Het doel van deze beurs was om de alternatieve beroepen, die er buiten de goudwinning bestaan, te promoten.

De minister van het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur – Minowc dhr Henry Ori was heel blij met deze beurs gaf ook aan dat hij heel erg ingenomen was met het initiatief. De minister heeft graag dat ook volgens dit concept scholieren in andere districten geïnformeerd worden over beroepskansen en de scholing die nodig is. Ori is tijdens een motivatiesessie ingegaan op vragen van leerlingen van het VOJ-onderwijs in Brokopondo. Hij drukte hen op het hart het pad van onderwijs te blijven volgen voor een breder toekomstperspectief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top